torstai 1. elokuuta 2013

Sataa vai paistaa?

Sataa. Kolmatta päivää. (Aurinko yrittää välillä paistaa, mutta sitten hirmutuulet ottavat vallan ja paiskaa painavat sadepilvet juuri sille kohdalle missä satun olemaan.) Epäreilua. Kesäkukat on todella parhaat kukkansa kukkineet ja nyt ne näyttä enemmänkin säälittäviltä reuhkoilta. Taidan muuten olla ainoa ihminen, joka onnistui saamaan ikkunalaudalla parvekelaatikossa olevan pelargonian kasvamaan rikkaruohoa. Hyvä minä! Mutta oli ne hetken oikeinkin kauniita... Onneksi kukista saattoi tulla jokunen kuva otettua, jotta voin tarvittaessa todistaa, että ihan kivoja olivat.

Yöllä on pimeetä. Yök. Paitsi mun yössä on ihan oma lämpö ja valo...

Ja ei, en tarkoita tuota kuuta, vaikka sekin aika hienon sillan teki mereen.
 
Mutta hei, onko pali välii? Kesä on ollut mahtava (paitsi hyinen jazzviikko). Ja sitä taitaa olla kuitenkin vielä aimo annos edessäpäin. Lomaakin on vielä puolet pitämättä, joten aurinkoa ja lämpöäkin on vielä luvassa. Eikä se pimeys nyt ole ollenkaan huono, jos se pimeä aika pysyy kohtuuden rajoissa. Ehkä klo 23-04 on omassa mittakaavassa se maksimi siedettävä pimeänkestoaika.

No joo, sataakin saa, kohtuudella. Joskus se jopa pelastaa ikävältä nurmikon leikkuulta tai vastentahtoiselta iltalenkiltä. Että mikäs tässä on ollessa. Kaikkihan taitaa olla olla loppupeleissä itsestä ja omasta asenteesta kiinni. Olavi Uusivirtaa lainatakseni: "On niin helppoo olla onnellinen."
Elämä on tässä ja nyt ja se ei voisi paremmin olla.


Tämän bloggauksen myötä haluan jakaa onnenfiiliksiä ihan kaikille! Tänne niitä on tullut viime aikoina kauhakuormaajalla. Yksi viisas naisihminen sanoi taannoin näin: "Jostain pareista sädehtii keskenäinen ymmärrys, rakkaus ja yhteenkuuluvuuden tunne. Te olette siihen onnekkaiden ryhmään kuuluvia." Ja kyllä, näin se minustakin tuntuu olevan.


                                            Kaunista ja onnellista viikonloppua kaikille!
  

                                                                   -Päivi-

p.s. "itku pitkästä ilosta" my ass. Turhin sanonta ikinä. Niinkuin moni muukin vanha suomalainen kansan"viisaus"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti