perjantai 8. marraskuuta 2013

Pizzaa, pizzaa, PIZZAAA

Halloweenina kokeilin ensimmäistä kertaa paljon puhuttua Revittyä possua, amerikkalaisittain Pulled Porkia. Vaikka en ole koskaan ollut barbeque maustelitkun ylin ystävä, tämän ruuan myötä alkoi uusi ystävyys. Revittyä possua ja coleslaw:ta sämpylän väliin ja hyvää oli. Käytin aika reilun kokoista kasleria ja revittyä lihaa jäi aika iso kulhollinen.
Muutaman päivän kulhoa jääkaapin hyllyltä toiselle siirreltyäni ja ihmeteltyäni, että miten sen käyttäisi, päätin vipata sen pizzan täytteeksi. Ja voin kertoa. Kannatti.

Pizzapohjaa tehdessäni olen tähän asti aina käyttäny samaa reseptiä joka on jo syöpynyt päähän vähän liiankin syvälle. Nyt törmäsin Pastanjauhantaa blogissa pohjareseptiin, jota kokeilin.
Ja kyllä kannatti. Sekin.

Uskomatonta, miten muutamalla konstilla pohjasta tuli niin paljon parempi ja makoisampi. Ei ole muuten tullut ikinä mieleen kuumentaa uunipeltiä kuumaksi ennen pizzan uuniin törkkäämistä, enkä kyllä ole koskaan ennen vaivannut taikinaa kymmentä minuuttia. Mutta oih, kuinka kaunis se taikanapallero olikaan.

Kaulitun pohjan päälle tyrkkäsin tomaattikastiketta, NE lihat, kirsikkatomaatteja, punasipulia ja paahdetulla chilillä maustettua Arlan fetajuustokuutioita. Fetajuusto on yleensä hyvää, mutta tuo uusi maku oli HYVÄÄ. Pinnalle juustoraastetta ja uuniin.

Kypsän pizzan päälle tuoretta rucolaa ja balsamico cremeä. Ten points, joka tulee jo pelkästään siitä, että voisin nähdä sen vaivan, että kypsennän kasleria uunissa muutaman tunnin jo pelkästään sen takia, että siitä jää hyvät jämät tähän pizzaan.Hyvin upposi, jopa typyille.

Ohessa vielä linkki Pastanjauhanta blogin pizzapohjareseptiin:

http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2005/10/perinteinen-pizza.htmlSyökää possua ja pizzaa!!

-Päivi-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti