perjantai 22. elokuuta 2014

Täydellisten peittojen metsästys

Morjes!

Olen kuulkaa muutaman vuoden aikana käyttänyt melko paljon energiaa täydellisten peittojen metsästykseen. Kaupassa lupaavalta vaikuttaneet peitot ovat lässähtäneet pannarin lailla muutaman kuukauden käytön jälkeen. Ei auta pesu ja kuivausrummussa pyörittäminen, ei joka viikkoinen ulkona puristelu ja pöyhiminen, ei kiukuttelu, eikä toiveajattelu.

Siis, peiton ei tarvitse olla avaruustekniikalla varustettu ihmeidentekijä. Ainoa kriteeri täydelliselle peitolle on ollut MUHKEUS. Se, että peitto tuntuu siltä, että siihen olisi pumpattu vuoroin ilmaa ja vuoroin täyteainetta. Ja, että se pysyy myös sellaisena.
Jos tästä on kehkeytynyt jonkinlainen pakkomielle, niin sänky ja sen muukin sisältö taitaa sitä minulle olla. Voin tunnustaa, rakastan pussilakanoita ja tyynyliinoja. Mutta en tietenkään kaikenlaisia. Kukkia ei pidä olla, eikä liian räikeitä värejä eikä kuoseja. Sängyssä, jossa on kaksi peittoa, niiden pitää olla samanlaisia pussilakanoineen.
Ja nyt tulee se pahin osio.Lakanat pitää vaihtaa joka viikko ja ne pitää olla prässättyinä takasin laitettaessa. Tästä menee kyllä syyttävä sormi äidin suuntaan, joka on tehnyt niin ja en vielä 38 vuotiaanakaan uskalla häntä uhmata tässä(kään) asiassa.

Vielä kerran toiveikkaana täydellisistä peitoista tein tilauksen Hobby Halliin toisen blogistin suosituksesta. Eli tässä nyt sitten odotellaan malttamattomina näitä:


Jos nämä ei ole nyt NE, niin luovutan ja annan olla. (Seuraavaan hyvään vinkkiin asti). Päiväpeiton kanssa on vähän samaa tuskaa. Sekin menettää sen kuohkeutensa. Mutta nyt on päiväpeittona tuplaleveä höyhenpeitto, joka pullistelee mukavaa muhkeutta lupaavasti.

Uusiksi pussilakanoiksi valikoitu  luonnonvalkoiset pellavaiset tyynyliinat ja pussilakanat, joiden kuuluukin olla sänkyyn pedattuna ryppyisen. Nähtäväksi jää, kuinka selviän nukkumisesta...


Mutta täydellistä petausta siis rakennellen alkaa viikonlopun vietto. Muutama kuva vielä inspiroimaan syksyn petauksia pohtiessanne.


Makoisia unia viikonloppuun!

-Päivi-kuvat: Hobby Hall, Anttila, H&MEi kommentteja:

Lähetä kommentti