keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kiitti vaan Instagram

Kuvitelkaa, että haette jouluinspistä ja sisustuskuvia Instagramista. Toinen toistaan kutsuvampia koteja täynnä jouluntunnelmaa. Siinä jo ehtii muistelemaan menneitten vuosien kuusia, koristeita ja sitä käsin kosketeltavaa jännitystä, mitä joulun aika lasten kanssa on ollut.
Melkein liikuttuneessa mielentilassa muistaa ne ilmeet A:n ja M:n kasvoilla kun kauan odotettu ja pelättykin joulupukki on astellut ovesta.

Kunnes selatessasi edelleen kuvia verkkokalvoille paukahtaa seuraava kuva:


Menee useampi sekunti kun tajuan. Tuossahan on minun lapsi, joka ei näytä enää kovin lapselta.
Hän ei taida enää mennä äidin selän taakse piiloon joulupukkia. Eikä myöskään kirjoita hellyyttäviä kirjeitä korvatunturille. Mikä ei tosin poissulje sitä, etteikö (mittavaa) lahjatoivelistaa löytyisi edelleen.
Niinkuin tässä ei olisi ollut ja elämän raadollisuutta yhdelle päivälle, niin kuopus halusi myös tiedottaa, että on jo vuosia tiennyt, että lahjat ei tosiaan tule joulupukilta. Ja samalla halusi myös päivittää vielä oman listansa.

No niin, pienten lasten äidit. Ottakaa kaikki irti vielä ajasta kun lapset uskovat joulupukkiin ja tonttuihin. Se on kallisarvoinen kasvatusapu näin joulun alla :)

Mutta mullakin olisi yksi toive näin joulun alla.
Älkää pliis lapseni kasvako enää noin vauhdilla. Varsinkaan kun en meinannut tunnistaa omaani Instagramissa. Ja toinen juttu, onko A ollut puhetta meikkien lainaamisesta? Tontut kurkkii näin joulun alla.

-Päivi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti