maanantai 24. marraskuuta 2014

Jouluhurmosta koko tyttökaksikon innolla.

No niin, meillä on ollut muutaman vuoden iso rottinkikori, joka on ollut joulukoristeita varten. Siellä on matkan varrella kertyneitä koristeita, niin ostettuja kuin niitä lasten tekemiäkin.
Yritän pitää koria visusti jemmassa, niin ettei se vielä ihan syyskuussa pompsahda lasten mieleen. Pari viikkoa sitten kuulin ensimmäisen tiedustelun tuon korin esille otosta. Silloin sain vielä kuitattua asian niin, että se unohtui suht helposti.
Paine kasvoi viime viikolla. Kori olisi enemmän kuin kaivattu ja mitä pikemmin sen parempi.
Joulusta ollaan tietysti jo puhuttu ja sen viettoa suunniteltu. Päällimmäiseksi toiveeksi taitaa kavuta se rauhaisa oleskelu. Yhdessäolo ja rentoilu.
Lahjatoiveita onkiessani olen saanut positiivisen yllätyksen. Lahjavuori ei olekkaan se oleellisin juttu joulussa, siis WHAT? IHANAAA, ei sitä sälää, eikä turhaa roinaa kaappeja täyttämään.
Joulua ei siis odoteta sen lahjojen saannin takia, vaan syy piilee jossain ihan muussa. Tässä tuli mulle paras joululahja.
Mulla ja omalla perheelläni on ollut jo vuosia veljeni kuningasajatus lahjojen suhteen aikuisten kesken. EI LAHJOJA. Se on toiminut hyvin ja säästänyt monta pulmaa ennen joulua, mitä kellekkin joilla on jo tarvittava ja vähän päälle. Tämä on ollut loistava päätös ja toimii meillä erittäin hyvin. Lahjoja voi antaa muutenkin ja sen ei aina tarvitse olla käsin kosketeltavissa. Mutta tämä on meidän käytäntö ja muualla toisin.

Mutta siis takaisin siihen rottinkikoriin. Jos lasten suurin joulun odotus suuntautuu rottinkikoriin ja sen sisältöön, niin sehän sitten avataan.
Ja niin se sitten eilen avattiin.
Ei typykät nyt ihan koko korin sisältöä esille viritellyt. Vähän jäi vielä palloja tulevaan kuuseenkin. Tosin Martta oli ripustanut pallon jokaiseen oven kahvaan ja kaikkeen minne lankalenkki ikinä otti kiinni. Pääkoristelijan nukahdettua karsein muutaman pallon takaisin koriin.
Millaisessa kodissa ensi vuonna joulua vietämme? Se on se omaa mieltä eniten kutkuttava ajatus. Yksi asia on varmaa. Siellä kaivetaan vähintään yhtä ajoissa rottinkinen aarrearkku esiin.

Tip tap!

-Päivi-

pss muistathan bambi-arvonnan? Vielä ehtii mukaan KLIKKAA KILPAILUUN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti