torstai 6. helmikuuta 2014

Routapaisti hirvestä - koekeittiö testaa...

Hoi!

Viikonloppuna oli aikaa ruuanlaitolle. (Arkisin sitä täytyy tehdä tulipalokiireellä, mikä taas ei ole niin mukavaa….) Joskus jostain syystä poiketessani paikallisessa Alkossa, sain ystävälliseltä myyjältä reseptin routapaistista. Ja kun sitä lihaa on jostain syystä ilmaantunut pakastimeen, niin koitettavahan sitä oli.
Mikään nopea herkku tämä ei ole, joten valmistaminen pitää aloittaa pari vuorokautta ennen suunniteltua ruokailua.
Pakastimesta siis umpijäinen paisti ja uuniin.


Kun liha oli jonkin aikaa ollut lämpenemässä, sain tökättuä lihan paksuimpaan kohtaan mittarin. Tämä kökkäre oli uunissa n. 6 tuntia. Siis aikaa oli riittävästi marinadin valmistamiseen.





Kun tämä mausteliemi oli valmis ja liha sopivaa, pullautetaan liha lillumaan pariksi vuorokaudeksi maustumaan. Valmis paisti oli ihan hippasen punaista sisältä ja erittäin maistuvaa, eli kannatti maltilla odottaa se pari vuorokautta. Laksinrinteen Gordonramsay antoi hyvät pisteet, eli ehkäpä tätä tehdään uudestaan.

Jos näm seikkaperäiset selostukset ei ihan aukaissut koko reseptin taikaa, se löytyy oheisesta linkistä.

Routapaisti hirvestä - Alko

Sinä aikana kun tämä ruoka valmistui, ehti hyvin tehdä muutakin ruokaa ja nappaamaan pari kuvaa…









Siinäpä melkoinen kuvapläjays. Ensi viikonloppuna onkin ihan muut reseptit ja kuvakulmat..

Mukavaa loppuviikkoa!

-Päivi_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti