lauantai 26. huhtikuuta 2014

Moro viikonloppu!Melkoinen ristiriita. Aika menee muka nopeasti, vuorokausista loppuu tunnit, mutta silti alkuviikosta perjantai tuntuu olevan ikuisuuksien päässä. Mutta hei, tänään se on täällä.

Sääennusteet lupailee lämmintä keväistä keliä. Hiphuraa! Koko talven odotetut aamukahvit terassilla ei kuitenkaan taida toteutua kovin aikaisin aamulla, johtuen ehkäpä parin asteen aamupakkasista. Nenä huurussa, tumput käsissä ei ollut se toiveajatus talvella terassiaamukahvista haaveillessa.

Terassiin liittyviä haaveita on muitakin. Nyt kun se kerran saa uudistusta, olen saanut esittää toiveita.Kuvia selatessani tajusin, että eihän itsellä ole mitään suurempia toiveita niinkin oleellisesta asiasta kuin esim. terassin lattian materiaalista. Mutta yksi ehdoton EI kuitenkin. Siellä ei käytetä missään muodossa sitä omiin silmiin viehertävää painekyllästettyä puuta. Iso ja ehdoton EI. EI.
Onneksi terassintekijä on samoilla linjoilla tässäkin asiassa. Ai niin ja toinen ehdoton EI. Valokate. Sille myös on elinikäinen portti samalle terasille. Terassin kattaminen on haasteellinen jos on ehdoton tietyille asioille.
Omalle terassille on tavoitteena saada tietynlainen perkola, jonka päälle voi kasvattaa köynnöstä.
Jotenkin niinkuin tähän malliin. Tosin Suomen ilmasto-olosuhteet huomioiden ja omat rajalliset viherpeukaloisen taidot tiedostaen, ihan kuvanmukaiseen kasvustoon ei taideta päästä.Täytyy kuitenkin ottaa huomioon myös se, että vielä viime lauantaina tilanne oli tämä. Ja ei, siihen ei ole tulossa viinikellaria. Mutta nyt kun se mieleen tuli, täytyypi laittaa toivelistalle. Melko kärkeen.


Lämminhenkistä viikonloppua!

Päivi

kuvat: Pinterest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti