maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulumieltä jokaiselle!

Aletaan olla ihan jo maaliviivalla joulun odotuksen suhteen. Kuten myös valmisteluiden. Ja ta-daa, ilman stressiä ja tuskahikeä.

Työpäivätkin on minimissä ja pian saadaan sulkeutua kotiin joulunviettoon.
Aatto sujuu jo tuttuun tapaan. Kotona, neljästään. Tai noh, viidestään, jos karvahaalarikin lasketaan. Takan reunalla on jokaiselle joulusukka, mistä voi avata YHDEN paketin, koska aatto on tunnetusti melko pitkä ja jännitys joululahjoista voi olla joskus sietämätöntä... Ja nimenomaan YHDEN. Viisainta on, omat tuntien, että sinne sukkaan ei edes laiteta yhtä pakettia enempää. Loput pysyy visusti piilossa H-hetkeen.
Joulusauna pitkän kaavan mukaisesti kuuluu asiaan. Syödään kun tulee nälkä. Parasta, kun kaikki soljuu omaan tahtiin, ilman kiveen hakattua suunnitelmaa. Siitä syntyy joulun paras fiilis.

Joulupäivänä taitaa olla hiukan eri tunnelmat. Äkkiä laskettuna ruokapöytien ympärille istahtaa n. 20 henkilöä. Hiukan (paljon) kuumottaa miten suoriudun päivästä, mutta onneksi kaikki on tuttuja ja varmasti rennolla meiningillä mennään. Vielä ei uskalla hirveesti keulia, voi olla, että joku pieni jouluateriakatastrofi saadaan aikaiseksi. Ehehe.

Tapanina jatketaan tätä perhekeskeistä teemaa. Silloin ollaan vain keskenään ja nautitaan joulun rauhallisista hetkistä ja perheen läsnäolosta. Parasta. Muistaakseni tässä kohtaa alkaa jo hieman jouluruuat tökkiä. Joulusukkani vetoa, että jompikumpi typyistä ehdottaa Mac Donald´sia. Eikä tarvitse montaa kertaa edes ehdottaa...

Voi, kun saataisiin lunta. Se kruunaisi tämän joulun. Mutta ihana siitä tulee ilmankin. Perhe, koti ja joulufiilis.Ihanaa, onnellista joulunaikaa ihan jokaiselle <3

-Päivi-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti