torstai 22. tammikuuta 2015

Jyrkkä ei?

Jonkun asian ehdottomuus on kirjoittajalle punainen vaate.

Turha edes tulla esittämään sokeritonta tammikuuta. Jos koitan jotain totaalikieltäytymistä, tiedän sen olevan tuhoon tuomittu. Jos ajattelen hienona ja alkuvuoteen kuuluvana ajatuksena olla totaalisesti ilman suklaata löydän itseni todennäköisesti pelottava kiilto silmissä tyhjentämässä jokaista kaapin peränurkkaa Fazer silmissä pyörien. Tiedättekö,  hedelmäpelin lailla.

Tipaton on kanssa varmasti hieno ajatus. Sen asian kanssa ei nyt varmasti ihan noin kävisi kuin suklaan. Mutta nykyään kun viinipulloissakin on se hieno piirre, nimittäin kierrokorkki. Eli koko pulloa ei tarvitse tuhota. Siis kerralla. Paitsi kuohareissa. Se on siis parempi jättää yhden lasillisen takia avaamatta, tai pyytää kaveri avuksi.

Täyttä ehdottomuutta olen vastaan. Mutta järkeistäminen siitä, mitä suuhunsa tunkee on kannattavaa jo oman olonsa kannalta. 

Terveellisen aamun avaaja on hirmu monelle simppeli kaurapuuro. Oma makuaisti ja ruokatorvi ovat samoilla linjoilla tästä. Ei pysty. Tässä kohtaa on se jyrkkä ei. Jos makuaisti vielä hieman joustaisi niin ruokatorvi ei. Muutenkaan aamulla ei todellakaan tunnu luonnolliselta syödä jotain, jopa hammasharjan suuhun laittaminen on joskus vaikeaa. 

Pakko on pakko, että ei tuuperru taipaleelle. Mutta nää juotavat mössöt, joita myös smoothieiksi kutsutaan uppoaa hiukan helpommin. Mukavinta niissä on, että sinne voi vipata niin monenmoista suunmakuista ja terveellistä. Yes, i like.
Öh, tämä juotava mössö ei ole ihan vielä ykkössuosikki lempi-ihmisellä, jonka mielestä leipää pitää olla. 
Ja ei edes ruisleipää, vaan sitä vaaleaa leipähöttöä. Plaah.

Mutta ta-daa, uuvuttamistaktiikalla olen edennyt myös hänen suhteen. Aamulla, Hänen leipiänsä tehdessäni yhä harvemmin on vaaleaa leipähöttöä, pikkuhiljaa kinkun ja juuston (jotka kuulemma ladon väärässä järjestyksessä) mukaan on alkanut menemään tuoretta pinaattia, paprikaa, rucolaa ja avokadoa. Sitä tarina ei kerro, että lentääkö leivät auton ikkunasta ulos kun perävalot lakkaa näkymästä.
Toivottavasti ei.


                           

Olisko lauantaina karkkipäivä? Apua, pian alkaa silmissä pyörimään Fazerin suklaa ennätyskierroksilla.


Maistuvaa illanjatkoa!

-Päivi-kuvat: weheartit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti